Kjøpsvilkår

Definisjon av partene

Selger: AM ECOM
Organisasjonsnummer: 929 964 586
Postadresse: Jordskokkevænget, 8200, Aarhus N, Danmark
Epost: info@cablesmile.no
Telefon: +4593845029

Kjøper: person som er oppgitt som kjøper i bestillingen.

Generelt

Kjøpsvilkårene gjelder for alt salg av produkter og tjenester fra CableSmile.no til forbrukere i Norge (fastlandsnorge). Kjøpsvilkårene, sammen med kundens bestilling (bekreftet gjennom en ordrebekreftelse) utgjør det samlede avtalegrunnlaget for kjøpet. Er du under 18 år kan du bare handle ved å betale ved levering.

Priser

Alle priser er inkludert mva. og eksklusive frakt, med mindre annet uttrykkelig er nevnt. Totalkostnaden for kjøpet vil fremkomme før bestilling og inkluderer alle utgifter forbundet med kjøpet, eksempelvis porto, frakt, emballasje m.m.
Prisene er i stadig forandring og vi tar derfor forbehold om prisendring.

Rabattkoder

Rabattkoder er kun gyldig i det aktuelle tidsrommet som er opplyst. Noen rabattkoder og avtaler er personlige og vi forbeholder oss retten til å deaktivere rabattkoder ved eventuelle misbruk. Rabattkoder kan ikke kombineres med andre rabattkoder.

Betalingsmetoder

Kjøpesummen kan etter ditt eget valg gjøres opp gjennom Paypal- eller kredittkort (Visa og Mastercard) s Ved bruk av kort vil kjøpesummen bli reservert på kortet ved bestilling. Kortet blir belastet først samme dag som forsendelse blir foretatt.

Ved eventuell refusjon vil pengene automatisk settes tilbake til samme konto. I det man trykker “kjøp”, aksepterer man kjøps- og leveringsbetingelsene.

Frakt

Post Nord leverer bestillingen din som sendes fra Danmark. Leveringstiden er normalt 2-6 virkedager.

Bestillingen din leveres direkte til din adresse. Du vil ikke bli belastet ekstra toll eller moms ved mottak av pakken,Hvis du har spørsmål om din bestilling eller leveringsmåte, vennligst kontakt kundeservice. Vi er klare til å hjelpe.Tar dette vesentlig lang tid vil du bli informert om situasjonen. Cablesmile / AM ECOM forbeholder seg retten til å kansellere ordrer ved utsolgt situasjon. Det vil da ikke bli trukket penger fra kundens konto.

Vi leverer kun varer i Norge. Ordre med utenlandsk leveringsadresse vil bli kansellert og pengene vil ikke bli trukket fra kundens konto.

Fraktkostnader

Kr 39,- Bestillingen sendes som brev og legges i postkassen. Dersom det ikke er mulig å levere i postkassa og det ikke er noen hjemme på adressen, må det hentes på nærmeste postkontor.

Bekreftelse

Når bestillingen din er sendt vil vi sende ut en e-post til deg med ordrebekreftelse og angrerettsskjema. Dersom du ikke mottar ordrebekreftelsen er ikke ordren din mottatt i nettbutikken, e-posten har havnet i søppelpost eller det kan være oppgitt feil e-postadresse. Når Posten har hentet pakken vil de sende ut sporing pr. e-post.

Transportskader

Hvis du mottar en vare som er ødelagt under transport, så må vi ha beskjed om dette til info@cablesmile.no innen 2 dager etter at du har hentet ut/mottatt varen. Husk å oppgi ordrenummer og legg ved bilder av produktet og forpakningen.

Angrerett

Ønsker du å angre kjøpet, må info@cablesmile.no ha skriftlig beskjed senest 14 dager etter at du har mottatt varen og informasjon om angreretten. Du kan også angre før varen kommer. Når du angrer har du krav på å få tilbake pengene, men returforsendelsen må du dekke selv. Vil du heve kjøpet ved bruk av angrefristloven, må du opplyse om dette ved returen. Skjemaet må være korrekt utfylt og sendes med varen til:

AM ECOM
Jordskokkevænget 25

8200, Aarhus N

Danmark

Pengene vil bli tilbakeført til kunde når varen er returnert i original emballasjen og i den ubrukte stand som den ble sendt i. Husk å oppgi kundenummeret og fakturanummeret!

Bestillingsvarer er untatt angrerett og kan ikke avbestilles, byttes eller returneres. Se avsnitt om Bestillingsvarer.

Reklamasjon

Varene du har bestilt skal være feilfrie ved levering. Skulle du få en defekt eller feillevert vare skal du kontakte info@cablesmile.no innen rimelig tid, og senest innen 2 uker etter du oppdaget defekten eller feilleveransen.

Feil på vare

Meld inn feil på vare til info@cablesmile.no og du vil få et skjema tilsendt som fylles ut, signeres og sendes tilbake sammen med varen i den tilstanden du mottok den.

Feil på levering

Ved feilleverte varer skal varen(e) returneres i ubrukt og uskadet tilstand i originalforpakningen. Returner varen sammen med kopi av ordrebekreftelsen. Skriv årsaken til returen på baksiden av ordrebekreftelsen.

Forsinkelser

Dersom det oppstår vesentlige forsinkelser vil AM ECOM gi deg beskjed om dette. Du har da som kunde rett til å gå bort fra bestillingen. AM ECOM kan ved forsinkelse tilby deg erstatningsprodukt til tilsvarende pris og kvalitet, men du som kunde er ikke nødt til å takke ja til tilbudet.

Forbrukerrådet

Er du i tvil om dine rettigheter som kunde ved salg via internett, anbefaler vi deg å søke mer informasjon hos Forbrukerrådet.

Forbehold

AM ECOM tar forbehold om at prisfeil, trykkfeil/bildefeil og feil i lagerstatus kan forekomme i nettbutikken. Skulle slike feil oppstå vil vi prøve å løse det på best mulig måte.